Læsetid: 3 min.

Juliane Preislers lykkedrukne digte ligner en ny begyndelse for en sprogligt kræsen poet

Lykkedrukne digte
1. maj 2020

Højtelskende (NB: lang tillægsform, ikke »højtelskede«!) hedder en splinterny, rigtig vellykket digtsamling af Juliane Preisler (f. 1959). Hun har nu ellers gennem årene været skrap til at hitte på korte(re) titler.

Debutværket fra 1983 – med omslag af selveste Per Kirkeby – hed Uden, og året efter udkom Ind. Superknapt betitlede var også bøger som Hun (1990) og Liv (1996) samt selvfølgelig Nord (2000), af anmelderen husket med en let nordisk gysen som hendes koldeste og måske tristeste bog.

Juliane Preisler: 'Højtelskende'.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu