Læsetid: 4 min.

Laura Ringos ‘Fødedygtig‘ er en enkel og loyal skildring af almindelige moralske fejltrin

At parforhold kan overskride deres holdbarhedsdato, og at inklusionsreformen i den danske folkeskole fører problemer med sig, er hverken nyt eller opsigtsvækkende. Det lykkes dog Laura Ringo at skabe helt fundamental indlevelse i en ung børnehaveklasseleders kvaler
Konfliktstoffet i Fødedygtig er lagt ud fra starten, helt tidstypisk, overskueligt og forudsigeligt, men den overordnede handlings simpelhed er til at leve med, når Laura Ringo beskriver de enkelte fatalt tilspidsede situationer så skarpt, som hun gør.

Konfliktstoffet i Fødedygtig er lagt ud fra starten, helt tidstypisk, overskueligt og forudsigeligt, men den overordnede handlings simpelhed er til at leve med, når Laura Ringo beskriver de enkelte fatalt tilspidsede situationer så skarpt, som hun gør.

Martin Lehmann

17. april 2020

Det udløser pluspoint, hvis man under læsningen af en roman vrider sig i stolen og råber henholdsvis »AV!«, når en karakter kommer noget til, og »Av, av, av ...«, når det er selveste hovedpersonen (på hvis synsvinkel, man konsekvent hænger), der er skyld i det.

Den form for indlevelse er et af de mest basale og banale (og også meget rimelige) bud på fiktionens eksistensberettigelse. Og den lykkes det Laura Ringo at fremkalde i sin tredje roman, som også er hendes første roman til voksne efter de to ungdomsromaner Cremasterrefleksen (2017) og Papirsbryllup (2019).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu