Læsetid: 3 min.

Et ledelsesfilosoferende slumretæppe

Rådgivningslysten læs-let-bog
1. maj 2020

Hvor stridslystne Marianne Stidsen i et interview med Universitetsavisen betegner litteraturen som »en stillekupe i vores højhastighedssamfund«, må Kresten Schultz Jørgensens nye bog kaldes for et ledelsesfilosoferende feel good-slumretæppe i accelerationssamfundet.

Det er ikke, fordi Gør det godt. Et opgør med accelerationsarbejdet ikke har ret i, at trivsel, kvalitet og arbejdsglæde i offentlige og private virksomheder ødelægges af accelerationsarbejdet.

Dertil kommer levende skildringer af, hvorledes den tids- og opmærksomhedskrævende og mistillidsskabende kontrolmani fører til endnu mere pseudoarbejde i »hamsterhjulet« – forfatterens foretrukne metafor for det arbejdsliv, han ikke bryder sig om.

Men fordi det hele er hørt før og langt bedre andetsteds, for eksempel hos sociologen Hartmut Rosa, som Schultz Jørgensen trækker alt for lidt på.

Samfundskritikken er overfladisk og usammenhængende, og de gode råd og moraler serveres i et tåkrummende banalt sprog. Den narrative grundmodel er manikæisk og fortærsket: det onde versus det gode.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu