Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Louis C.K. i nyt show: »Alle ved nu, hvad fanden jeg er til – Obama ved, hvad jeg er til«

Tilliden mellem komikeren Louis C.K. og hans publikum blev brudt, da det viste sig, at han ikke kun talte om, men faktisk udlevede sine krænkende onanifantasier. Nu er han aktuel med et nyt show, ’Sincerely’, der ikke er helt så oprigtigt, som det burde være
Forleden lagde Louis C.K. så sit nye show ud på sin hjemmeside. Det er optaget i Washington – hvor han er født – og han indleder med at tale om, hvor turbulent de seneste år har været for ham. Men det er ikke før 50 minutter inde, at han stiller det spørgsmål, publikum har ventet på, skriver Christian Monggaard.

Forleden lagde Louis C.K. så sit nye show ud på sin hjemmeside. Det er optaget i Washington – hvor han er født – og han indleder med at tale om, hvor turbulent de seneste år har været for ham. Men det er ikke før 50 minutter inde, at han stiller det spørgsmål, publikum har ventet på, skriver Christian Monggaard.

Kevork Djansezian

Kultur
14. april 2020

Vi er cirka 50 minutter inde i Louis C.K.’s timelange, nye comedy special, Sincerely, før den amerikanske komiker for alvor begynder at tale om elefanten i rummet, altså den skandale, der i 2018 betød, at han på et øjeblik gik fra at være en af verdens mest populære og succesfulde komikere til at være en paria.

Det viste sig, at Louis C.K. havde presset flere kvindelige kolleger til at se på, mens han onanerede, og #MeToo-bølgen ramte ham hårdt og nådesløst – også selv om han indrømmede, hvad han havde gjort, og forsøgte sig med en slags undskyldning. Han brugte dog aldrig ordet ’undskyld’. Komikerens karriere syntes at være forbi, og han trak sig fra offentligheden for en tid.

Men så begyndte han så småt at prøve nyt materiale af på forskellige comedyklubber i USA. Tilsyneladende var krænkelserne ikke en del af hans optrædener, og det førte til spekulationer om, hvorvidt han overhovedet havde tænkt sig at tale om det – om han havde lært noget af affæren, og om han oprigtigt angrede sine transgressioner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Mads Jakobsen

Gad vide hvordan en mand kan gøre noget seksuelt med en kvinde på en måde så tredjeparter ikke bagefter kan påstå at han "pressede" hende til det.

Anders Sørensen

@Mads Jakobsen, det lykkes fint for langt de fleste.

Mads Jakobsen

Og bare "de fleste" (læs: Anders Sørensen) er sikkert, så er alt jo godt. Et vist spild kan jo forvendtes når der skal statueres eksempler og sælges aviser.

Louis CK har hele tiden forklaret/forsvaret sig med at han udelukkende spurgte givne kvinder, han arbejdede sammen med, om han måtte masturbere foran dem, mens de så på - og han har helt roligt accepteret de afslag, som han fik på forespørgslen. Og selvfølgelig kan det etiske i hans handlinger diskuteres, givet at der i en del tilfælde nok har været magtasymmetriske relationer mellem ham og de adspurgte kvinder. Men snydes skal man vel ikke for de aldeles progressivt inspirerende og klassekampsbeskrivende satirer, han navnligt i sine yngre år producerede - nedenfor er der et par stykker af dem:
https://www.youtube.com/watch?v=gO9PwbtlOIU
https://www.youtube.com/watch?v=Y_-1l_SlA7c&t=327s