Læsetid: 4 min.

I næste bog må den velskrivende Vorm gerne slippe anstændigheden

Tonny Vorm har skrevet en nænsom og sine steder bevægende erindringsroman om fædre og sønner
1. maj 2020

»En mand redigerer historien om sin far, mens hans søn bliver behandlet for kræft. Eller en mand i krise stykker historien om sig selv sammen for at komme videre.«

Sådan skriver Tonny Vorm mod slutningen af Postkort fra Californien, og Informations læsere vil kende Vorm som en vidende anmelder med faible for amerikansk litteratur, men han har også oversat flere romaner og bidraget til bøger om sport – fodbold, maraton, cykelløb.

Postkort fra Californien er noget helt andet og kaldes på forsiden »Erindringsroman«. Det kan lyde som en selvmodsigelse, men erindringsbøger er på sin vis altid romaner, da sammenhænge skrives frem, da bestemte oplevelser i livsflimmeret fikseres; da det sete og skete altid forarbejdes og fiktionaliseres.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu