Anmeldelse
Læsetid: 9 min.

Er Netflix’ ’Too Hot To Handle’ opskriften på, hvordan man overgiver sig til fascismen?

Efter at have været igennem hele Netflix’ mest sete program i Danmark for tiden, realityshowet ’Too Hot To Handle’, spekulerer vores anmelder over, om vores kultur befinder sig midt i en narcissistisk implosion, og om det er sådan, vi endelig overgiver os til fascismen. Hun er på én gang draget og frastødt
»Undgå hor, og I skal blive belønnet« prædiker den nye Netflix-serie ’Too Hot To Handle’.

»Undgå hor, og I skal blive belønnet« prædiker den nye Netflix-serie ’Too Hot To Handle’.

Netflix

Kultur
1. maj 2020

Tre ord skrevet med gigantiske neonbogstaver, ledsaget af højdramatisk musik, bliver kastet i hovedet på mig under introen til første afsnit af Too Hot To Handle: »PARADISE RESIST SEX«. Det er for meget, og det er meningen. Fra begyndelsen bliver det gjort klart, at dette program er bevidst om sig selv – og forelsket i sig selv.

En flok billedskønne unge mennesker på en tropeø, det har vi set før, men konceptet i Too Hot To Handle er originalt: De seksuelt højspændte narcissister skal tilbringe en måned sammen uden at kneppe. Jo mindre sex de har, jo flere penge kan de vinde. Undgå hor, og I skal blive belønnet. Så enkelt kan vores patriarkalske civilisations grundlag opsummeres.

Og konceptet fungerer overraskende godt: Der er sveddryppende, anspændt liderlighed mellem deltagerne, der på ingen måde lader sig gå på af at blive filmet, men som spiller fermt med på præmissen. De fester, bliver forelskede, uvenner og venner igen i et rasende tempo.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kent Nørregaard

"Undgå hor og i skal blive belønnet". Og så en kobling til noget patriarkalsk når det rigtige ord vel er nypuritanisme. Kan vi ikke lige få styr på begreberne?

Mikael Velschow-Rasmussen

Der skrives:
- "I første sæson af Big Brother brød Pil, Christian og Søren ud af Big Brother-huset og skrev slave i panden på sig selv. Det, de dengang ikke forstod, fordi de var nogle af de første realitydeltagere, er, at man ikke kan bryde ud: Når man først har indladt sig med det offentlige narrativ, er alt man gør, en del af det. Det accepterer vi. Facebooktråde og et think piece i avisen som dette er en fuldt integreret del af reality".

Det minder mig lidt om vores generelle tilværelse !

Vi har alle accepteret, at man ikke kan bryde ud af eksistensens realityshow ... Vi tror alle, at den absurde markedsliggørelse og det absurde arbejdsmarked er virkeligheden.

Som den alt for tidligt afdøde komiker Bill Hicks sagde:
- "The World is just like a ride in an Amusement Park"**
- Vi kan i virkeligheden hoppe af til enhver tid, men enhver som forsøger at sige dette, slår vi ihjel ("min oversættelse af Bill's citat")

Og det "sjoveste" er, at vi bare accepterer det fuldstændig uden indvendinger. Som Zizek sagde for et par år siden: Vi kan forestille os alle mulige undergangsscenarier og katastrofer for verden - bare ikke at kapitalismen skulle kunne afløses af noget andet !

Mikael Velschow-Rasmussen

Det skal lige siges, jeg har ikke set såkaldte reality programmer siden ca. 2001-2002.
Så jeg kan ikke forholde mig til anmeldelsen af selve programmet, men kun til sammenligningen med den omkringliggende virkelighed.