Læsetid: 5 min.

Ny biografi er en gedigen og veloplagt introduktion til Beethoven

Peter Dürrfeld markerer Ludwig van Beethovens 250 år med en gedigen og veloplagt introduktion, der har sin force i den biografiske fremstilling
Peter Dürrfeld markerer Ludwig van Beethovens 250 år med en gedigen og veloplagt introduktion, der har sin force i den biografiske fremstilling

The Granger Collection

1. maj 2020

Coronaen har i nogen grad sat fejringerne af Beethovens 250 år på standby, for så vidt angår de planlagte musikevents i koncertsale og elektroniske medier. Men det gælder ikke det skrevne ord. I anledning af jubilæet udgives der en del nye bøger om komponisten og hans musik, først og fremmest på engelsk og tysk, kan man orientere sig om ved at klikke ind på Amazon.

Den udenlandske Beethoven-litteratur er i det hele taget enorm, der skulle være rigeligt læsestof til adskillige pandemier, men egentlige biografier skrevet på dansk er en sjældenhed. Komponisten Niels Viggo Bentzon og musikskribenten Mogens Wenzel Andreasen gjorde det på hver deres måde i henholdsvis jubelåret 1970 og 2016.

Derfor er det velkomment, at der er kommet endnu et bidrag ved Peter Dürrfeld, skønlitterær forfatter, ophavsmand til adskillige bøger om klassisk musik og musikanmelder ved Kristeligt Dagblad.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Mikael Velschow-Rasmussen
  • John S. Hansen
Mikael Velschow-Rasmussen og John S. Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mikael Velschow-Rasmussen

Beethoven over dem alle :-)

Den 32. sonate er det største nogensinde !
Her opfinder Beethoven indtil flere nye musikgenrer:
- Jazz, Funk & Techno inklusive :-)