Læsetid: 4 min.

Pølsefedt og blod flyder om kap i overgrebsromanen ’Peach’

Voldtægtshistorie drukner i bogstavrim
17. april 2020

De seneste år er flere bøger af unge kvinder blevet betegnet som ’gurleske’. Udtrykket er en sammentrækning af girl, burlesque og grotesque, og er herhjemme blandt andet blevet brugt om Cecilie Lind, Eva Maria Lund Nielsen, Olga Ravn og Molly Balsby, der alle arbejder med at forene det yndige og det ulækre, det nuttede og det brutale. Med hver deres litterære udtryk fremskriver disse forfattere en overlagt for-meget-hed, der udforsker og udfordrer gængse fremstillinger af pigelivets vilkår.

Emma Glass: ’Peach’. Oversat af Signe Lynge. Jensen & Dalgaard, 122 sider, 239 kroner.

Saxo
 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu