Læsetid: 5 min.

Radio Loud kom nogenlunde fint fra start

Den nye tale- og kulturradiostation Radio Loud virker til at være en ung hygge-sniksnakkende kulturkompagnon, som på premieredagen havde lavt bundniveau og ikke særlig meget på hjerte, men alligevel kom overraskende fint fra start. Dog kunne denne anmelder godt ønske, at de ville skrue ned for coronadækningen og op for kulturen
Generelt er radioen fyldt med lavpunkter, skriver Rasmus Elmelund. Komisk dårlig satire. Nyhedsoplæsere, der lyder som maskiner og siger »og-så« i stedet for »osse«. Jingler, der afbryder kilder, og musik, der går i gang i stedet for indslag. Men sådan var første dag også for både Radio4 og Radio24syv.

Generelt er radioen fyldt med lavpunkter, skriver Rasmus Elmelund. Komisk dårlig satire. Nyhedsoplæsere, der lyder som maskiner og siger »og-så« i stedet for »osse«. Jingler, der afbryder kilder, og musik, der går i gang i stedet for indslag. Men sådan var første dag også for både Radio4 og Radio24syv.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

4. april 2020

Al begyndelse er svær, siger man, og Radio Louds begyndelse har været ekstrem.

Ligesom alle os andre har folkene bag den nye DAB-kanal med tale- og kulturradio skullet holde afstand til hinanden, og så vidt muligt har de skullet arbejde hjemmefra.

Det er vilkår, der også besværliggør det at producere en avis, som ellers er udkommet de seneste 75 år, skal vi hilse og sige. 

Oveni har Radio Loud allerede inden begyndelsen mødt mere kritik og hån, end de fleste danske medier møder på et helt år. I første omgang sendte de en ansøgning fuld af sjuskefejl, hvor de bl.a. skrev, at en værtsprofil kunne være den verdenskendte svenske youtuber PewDiePie (hvis navn, de stavede forkert). De skrev også, at komikeren Sebastian Dorset havde givet tilsagn om være vært og stå i spidsen for at finde nye satiretalenter, men det afviste han selv efterfølgende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Carsten Nørgaard

Jeg er 34, så lige 2 stk. år højere end deres selvangivne målgruppe (den går vist op til 32 år). Jeg synes det var hyggeligt. Nu er de jo kommet lidt uhensigtsmæssigt i gang på grund af den aktuelle situation, så mon ikke profilen bliver lidt skarpere med tiden? Kunne måske godt lige have tålt lidt mere musik indimellem segmenterne, det blev næsten så meget snak, at der gik Søren-Ryge-prøver-at-være-ung-med-de-unge i det. Men ser helt klart potentialet, og er da også vendt tilbage for at lytte lidt mere her på dag 2. Spændt på, hvordan stationen udvikler sig.