Læsetid: 4 min.

Radio Loud vil være »for de unge«. Men Marie, Morten og Mette er stadig ikke helt overbevist

Radio Loud vil være en radio for, til og af de unge. Informations 27-årige kulturjournalist satte sine søskende på 16 og 23 år stævne for at lytte med. Ikke alle følte sig lige ramt
Det er Loud’s erklærede mål at være en kanal, hvor »unge vil kunne genkende sig selv, deres værdier, livserfaringer og hverdag«. Informations kulturanmelder har ladet dette komme an på en prøve. På billedet ses direktør for kanalen, Ann Lykke Davidsen, og Becca Reyes i studiet på Radio Loud.

Det er Loud’s erklærede mål at være en kanal, hvor »unge vil kunne genkende sig selv, deres værdier, livserfaringer og hverdag«. Informations kulturanmelder har ladet dette komme an på en prøve. På billedet ses direktør for kanalen, Ann Lykke Davidsen, og Becca Reyes i studiet på Radio Loud.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

15. april 2020

Det er tirsdag den 7. april. Jeg har sat mine søskende, Marie og Morten Kierstein Nielsen, stævne for at lytte til Radio Loud’s nye sendeflade. Iført hvert deres sæt hovedtelefoner sidder de hjemme hos vores forældre i Lyngby. Fra sofaen rapporterer de tilbage til mig og ’hjemmekontoret’ i København NV.

Som vores fødselsattester fra henholdsvis 1992, 1999 og 2003 angiver, er vi alle en del af Radio Loud’s målgruppe, der spænder fra 15 til 32 år. Det er kanalens erklærede mål at være en kanal, hvor »unge vil kunne genkende sig selv, deres værdier, livserfaringer og hverdag«.

Det skal komme an på en prøve.

Ud på eftermiddagen tænder vi for radioen. Eller: Det gør vi faktisk ikke. Nogle har gjort grin med, at Loud vil nå de unge via en DAB-kanal. Men i en digital tid virker det som en overflødig indvending. Vi trykker på knappen for ’afspil’ på hver vores telefon via kanalens hjemmeside. Nemt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Det er prisværdigt at Information skriver om Radio Loud.

Der var heller ikke mange lytterer, da Per Stig Møller tog en kanal fra DR - så P1 og P2 skulle dele kanal - DR fandt heldigvis ud af at sende P1 og P2 over DAB så de var på helle døgnet , men desværre med mange genudsendelser, da de skulle dele kanalen så P1 havde den i dagtimerne og P2 i aftentimerne.
Men med de 8 år som PSM havde afsat fuldt licensbetalt til Møllers Radio fik den flere lyttere- Men DF kunne ikke lide PSM 's kanal og den fik ikke fornyet sendetilladelsen. Nu må vi se om Radio Loud bliver mere politisk værdsat - Eller burde "vi" vælgere ikke kræve, at Folketings politikerne holder sig med afstand fra den licensbetalte radio og TV.