Læsetid: 5 min.

Sjældent har den rene elendighed været så kulørt at se på, som den er i ’Tiger King’

Netflix-dokumentarserien ’Tiger King’ om USA’s private dyreparker er så tæt pakket med vilde historier om vold, begær, løgn og dyremishandling, at det hverken er til at holde ud at se på eller til at stoppe med at glo 
»Det skøre i Tiger King er ikke skægt, men derimod så hjernedødt trist, som kun en pærevælling af social nød, udstødthed, stofmisbrug, dyremishandling, grådighed, narcissisme og vold kan være det.«

»Det skøre i Tiger King er ikke skægt, men derimod så hjernedødt trist, som kun en pærevælling af social nød, udstødthed, stofmisbrug, dyremishandling, grådighed, narcissisme og vold kan være det.«

Netflix

6. april 2020

Det siger noget om det materiale, som ligger til grund for Netflix’ dokumentarserie Tiger King – mord, kaos og galskab, at den pseudohinduistiske, polygame dyreparksejer Doc Bhagavan Antle må nøjes med en birolle.

Antle driver en privat dyrepark i den amerikanske delstat South Carolina. Dens fulde navn er The Institute for Greatly Endangered and Rare Species (på dansk: Institut for Meget Truede og Sjældne Dyrearter), og forkortelsen T.I.G.E.R.S. beskriver kort og præcist, hvad den primært har at byde på.

Her kan man for en klækkelig billetpris få lov at se på tigre. Både tigre, der dasker rundt i bure, og tigre, der bliver trukket rundt i snore. Man kan også blive fotograferet med dem og for ekstra betaling få lov at holde dem og lege med dem, så længe de er under 12 uger gamle. Hvad der herefter sker med dem, går der forskellige dystre rygter om.

Dyreparkens ansatte er ikke rigtigt ansatte, men lydige medlemmer af et arbejdsfællesskab af selverklærede dyrevenner, hvor der aldrig holdes pause, og hvor der ikke skelnes mellem arbejde og privatliv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Karen Grue
Karen Grue anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeppe Lindholm

Absurd at det er lovligt. Komplet ligegyldighed over for dyrets tarv. Ingen samvittighed over for dyrene.

Ole Frank, Eva Schwanenflügel, erik pedersen, jesper jacobsen og Estermarie Mandelquist anbefalede denne kommentar
Kent Nørregaard

Hvad end disse mennesker laver og bryder af love er det forfriskende at se folk der skider på janteloven (som vidst ikke eksisterer i Florida) og lever som de vil og bare går fuldt ud efter at være tiger-tastic!

Jens Ole Mortensen

Kent Nørregaard

Ja og det er sindsygt underholdende når det er spader som blæser på janteloven.

Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, Carsten Munk, Ole Frank og Jeppe Lindholm anbefalede denne kommentar
Kent Nørregaard

Jens. Om de er spader eller ej skal jeg ikke kunne vurdere. De lever deres liv og godt for dem. Dem der synes andre er spader burde sku nok kigge en ekstra gang i spejlet.

Jens Ole Mortensen

Jeg er nok også en spade, men jeg er ikke en excentrisk spade. Jeg bryder mig heller ikke om jantelov. Er folk dygtige til noget, skal man ikke nedgøre dem, men anerkende det. Men jeg bryder mig ikke om det forhold de har til vilde dyr. Heller ikke kvinden som bekæmper dem. Elsker man vilde dyr, lader man dem passe sig selv i deres naturlige omgivelser. De følelser man får når man ser en prægtig tiger eller nuttet løveunge er ikke gengældt fra dyrenes side. Lige så snart dyrepasserne bliver gamle og skrøbelige og vender ryggen til tigrene, eller falder i buret. Kaster de sig over Ham/hende.

erik pedersen, Carsten Munk, Luiza Labouriau, jesper jacobsen, Ole Frank og Karen Grue anbefalede denne kommentar

Kent Nørregaard, selvfølgeligt er det vildt fascinerende at se nogen, der sandsynligvist aldrig har hørt om janteloven blæse den end hatfuld. Især når det går ud over andre. Spader eller skovle -skaftet er i hvert fald knækket på et tidspunkt.

Eva Schwanenflügel, Carsten Munk og jesper jacobsen anbefalede denne kommentar
Kent Nørregaard

Jeg mener det er enormt livsbekræftende at se skæve eksistenser hygge sig på deres egne præmisser og pisse på den elendige konformitet flertallet bukker og skraber for. Tigrene behandles uden tvivlt dårligt og det er de givetvist i dyb fornægtelse omkring bag indhegningen... men nok alligevel ikke i dybere fornægtelse end den gennemsnitlige danske forbruger der køber økologiske æg og køre Tesla (kun sådan kan man jo retfærdiggøre privatbilismen ikke sandt) og gerne peger fingre af andres dyremishandling og klimasvineri. Man skulle jo nødigt se sandheden i øjnene og komme til den konklusion at det bedste man som menneske kan gøre for klimaet og andre arter er at holde op med at trække vejret.

Jens Ole Mortensen

Kens Nørregård
Jeg spiser kun minimalt kød og udelukkende økologisk. og spiser jeg kød er det aldrig kylling, lam, kalv. Fordi jeg tror det er den bedste måde at forholde sig til dyrevelfærd. Jeg kører ikke bil og kun sjældent bus, men cykler istedet. Jeg skifter smarthphone, når den gamle ikke virker længere. Køber nyt tøj, når det gamle er for slidt. Og jeg har ikke nogen opsparing i aktier.
Alligevel syntes jeg det er positivt når der tages afstand til måden vilde kattedyr behandles i USA. Uanset hvordan folk har valgt at leve deres liv.
Så for mit vedkommende , skyder du ved siden af med dit whatabout indlæg.

Kent Nørregaard

Jens det er skam en fair pointe at påpege at mennesker via deres eksistens, uanset forbrugsmønster og en hellig holdning til økologi, har negativ indvirkning på naturen og presser dyrelivet.