Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

’The Plot Against America’ er et foruroligende hvad-nu-hvis?-drama

’The Wire’-skaberen David Simons nye miniserie, ’The Plot Against America’, der er baseret på Philip Roths kontrafaktiske roman, er forrygende flot og foruroligende tv-drama
David Simon og Ed Brubakers ’The Plot Against America’ følger en jødisk familie i 1940’ernes USA, hvor populisten Charles Lindbergh er blevet præsident, og er en allegori over Amerika i Trump-æraen.

David Simon og Ed Brubakers ’The Plot Against America’ følger en jødisk familie i 1940’ernes USA, hvor populisten Charles Lindbergh er blevet præsident, og er en allegori over Amerika i Trump-æraen.

HBO Nordic

Kultur
1. maj 2020

Det tog mig flere forsøg at komme i gang med serieskaberen David Simons mesterværk The Wire. Efter to afsnit var jeg overvældet af karakterer og overbevist om, at jeg ikke havde brug for flere socialrealistiske krimifortællinger i mit liv. De mange fans af serien blev ved med at sige, at man skulle se tre-fire afsnit for at forstå værkets genialitet. Jeg ville ærligt talt hellere se en serie, hvor jeg var solgt fra starten, men da jeg omsider fik sat mig ned og brugt timerne, måtte jeg give dem ret. Efter tre afsnit var jeg på, og de i alt 60 afsnit blev slugt uhyggeligt hurtigt.

Sidenhen har jeg ud fra tre-fire afsnits-anbefalingen fået overbevist min yngste teenager om at se serien. Godt nok indgik jeg samtidig en byttehandel om at se hele Game of Thrones ... Men fornøjelsen ved at se ham opleve The Wire og konstatere, at det var det bedste, han havde set, var de mange timers dunder og drager værd.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Er det allerede 1. maj?

Maj-Britt Kent Hansen

60 afsnit eller 6 afsnit?

For anmelderens og andres skyld, vil jeg håbe, at man kan nøjes med 6.

Irene Clausens

Irriterende at Roth men også anmelderen bruger begrebet ‘Amerika’ når de reelt mener USA og dermed negliger resten af kontinentet Amerika.

Thomas Tanghus, Hans Larsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Ebbe Overbye

Jeg undrer mig over at serien ses som værket man burde kende. Mens hovedværket af Philip Roth er en biting. Den snigende fascisme i sproget er mere overbevisende i romanen, som skildrer mange af de ting vi også ser i Danmark. Nu har vi også tvangsdeporationer af etniske og sociale mindretal i form af ghettopakken. Det er sgu uhyggeligt.

Carl Chr Søndergård

@irene

Når man bruger begrebet ‘America/Amerika’ ved man vel godt at der er tale om U.S.A.

Ellers er man en smule historieløs og skal have styr på sine begreber.

Man negligerer bestemt ikke andre lande på kontinentet, da de vil gå under navne, så som Canada & Mexico.

Der er desuden intet kontinent, der hedder ‘Amerika’ - da man her, enten vil tilføje Nord- eller Syd-, foran, hvis man vil tale om et specifikt kontinent.