Læsetid: 2 min.

Undgå diktaturets censur med Hailu Mergia og elklaverets spilleglade orgelklange

Albummet ’Yene Mirchas’ med den etiopiske pianist og taxachauffør Hailu Mergia er en delikat lille portion suppe, steg og is-jazz efter østafrikansk opskrift
I dag arbejder Hailu Mergia som taxachauffør. Men han kører altid rundt med et batteridrevent keyboard i bagsmækken, så han nemt kan forsøde sine pauser med spontant at klimpre nye melodier frem.

I dag arbejder Hailu Mergia som taxachauffør. Men han kører altid rundt med et batteridrevent keyboard i bagsmækken, så han nemt kan forsøde sine pauser med spontant at klimpre nye melodier frem.

Foto fra Hailu Mergias facebookside

7. april 2020

Etiopiske Hailu Mergia kører taxa i den amerikanske storby Washington, hvor han har boet, siden han sammen med et par af medlemmerne fra sit Walias Band besluttede at blive i USA, efter en turne i landet i starten af 1980’erne.

Selv er han i starten af 70’erne, men kender ikke sin præcise alder, da fødselsattester ikke altid var noget, man brugte i det centrale Etiopien, dengang han blev født. Hans musikalske karriere begyndte som keyboardspiller i den legendariske og lækkert trompetbukseklædte jazz- og funkgruppe Walias Band, hvis polyrytmiske numre havde succes i og uden for Afrika i starten af 1970’erne.

I dag arbejder han altså som taxachauffør. Men han kører altid rundt med et batteridrevent keyboard i bagsmækken, så han nemt kan forsøde sine pauser med spontant at klimpre nye melodier frem. Og det sker en gang imellem, at en kunde genkender hans navn og benoves over at have en improvisationsveteran bag rattet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu