Læsetid: 11 min.

Woody Allen fortæller alt i ramsaltet og underholdende selvbiografi – og så lidt til

Mia Farrow spiller en hovedrolle i Woody Allens selvbiografi, ’Apropos of Nothing’, der udkom i sidste uge – på trods af ’cancel’-kulturens ihærdige forsøg på at stoppe den. Siden Farrow i begyndelsen af 1990’erne anklagede ham for seksuelt af have krænket deres syvårige datter – anklager, der ikke findes beviser for – har der været krig imellem de to med verden som tilskuer
Mia Farrow spiller en hovedrolle i Woody Allens selvbiografi, ’Apropos of Nothing’, der udkom i sidste uge – på trods af ’cancel’-kulturens ihærdige forsøg på at stoppe den. Siden Farrow i begyndelsen af 1990’erne anklagede ham for seksuelt af have krænket deres syvårige datter – anklager, der ikke findes beviser for – har der været krig imellem de to med verden som tilskuer

Sara Houmann Mortensen

3. april 2020

Man kan sige, hvad man vil om Woody Allen, men skrive, det kan han. Replikker, filmpersoner, noveller og nu også selvbiografier. 

Apropos of Nothing, som hans nyudgivne selvbiografi hedder, er nemlig en morsom, underholdende og ærlig bog, der i løbet af 400 velskrevne, ofte ramsaltede sider når langt rundt om ham som menneske, komiker og filmmager.

Bogen udkom lige pludselig i sidste uge, uden forvarsel og efter en del turbulens, hvor ét forlag havde trukket den tilbage lige inden udgivelsen, og efter at Allen åbenbart og uden held havde forsøgt at sælge bogen til en række andre store forlag.

Det nye forlag, Arcade Publishing, var muligvis bange for en boykotkampagne ligesom den, der fik den første udgiver, Hachette, til at droppe bogen. Cancel-kulturen har været efter Allen i flere år, men heldigvis er det endnu ikke lykkedes den at få ram på ham – selv om det har været tæt på.

I 1992 beskyldte Woody Allens daværende kæreste, skuespilleren Mia Farrow, ham for at have forgrebet sig seksuelt på deres blot syvårige datter, Dylan.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • erik pedersen
  • Michael Svennevig
  • Steffen Gliese
  • Fødevarestyrelsen Mørkhøj
  • Freddie Vindberg
  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Oluf Husted
erik pedersen, Michael Svennevig, Steffen Gliese, Fødevarestyrelsen Mørkhøj, Freddie Vindberg, Maj-Britt Kent Hansen og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Freddie Vindberg

Jeg er blevet i godt humør. Tak, Monggaard.

Henriette Lund, erik pedersen, Klaus Ipsen, Christian Monggaard og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
henrik poulsen

Jeg glæder mig til,at den kommer på dansk,for det gør den vel? Hvis Gyldendal ikke vil,er der sikkert andre forlag,der tør.
Woody Allen er en af de største nulevende filminstruktører,og en god skribent.Vi er sikkert mange,der gerne vil læse om hans enestående karriere og lade tvivlen om hans mulige sexovergreb komme ham til gode.

Gitte Runge, Henriette Lund, Freddie Vindberg, Anker Nielsen, Chris David Bonde Henriksen, Ole Frank, erik pedersen, Klaus Ipsen, Christian Monggaard og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
David Joelsen

Referer "cancelkulturen" ikke til hans børn, der begge har meldt ud at han er skyldig, og har forsøgt at stoppe bogen? Der vidst en uheldig formulering i manchetten.

Chris David Bonde Henriksen

Man er aldrig skyldig, før det er en domstol, der har afgjort dette på basis af den bevisbyrde, som anklagemyndigheden har løftet.

Randi Christiansen

Woody, du har med din intelligente humor været eet af lyspunkterne i mit liv. Du har altid været godt og intellektuelt nærende selskab.

Vi har brug for humoren til at løfte stemningen og tragedien som eftertanke til fejltagelser og synder. Dit humoristiske blik gør tragedien lidt nemmere at bære. Verden havde været meget fattigere uden den lille rod fra manhattan og hans store og unikke talent.

En stor gave fra dig til os. Tak herfra.

Henriette Lund, Erik Fuglsang, Freddie Vindberg og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Komikkens mester er utilfreds med sin evne til at skrive tragedier.

En tragedie uden humor er kedelig, kære woody, flabede lille brilleabe fra manhattan, du skriver de tragikomiske historier, som jeg elsker højt. Det er altid en stor nydelse at være i dit selskab.