Læsetid: 5 min.

Bo Lidegaards Kauffmann-biografi er en medrivende fortælling om den uafhængige diplomat

Bo Lidegaards nyskrevne biografi ’Uden mandat’ om gesandten Henrik Kauffmann er rig på fortælling og perspektiv
Ambassadør Henrik Kauffmann (i midten), professor Erik Husfeldt og professor Hartvig Frisch efter afstemningen om Danmarks optagelse i FN i 1945.

Ambassadør Henrik Kauffmann (i midten), professor Erik Husfeldt og professor Hartvig Frisch efter afstemningen om Danmarks optagelse i FN i 1945.

Ritzau Scanpix

7. maj 2020

Hvor går grænsen for embedsmandens loyalitet? Hvornår må hensynet til pligten vige for ens egen holdning? Hvor bør egoet træde til side for hensynet til spillereglerne? Det er småfilosofiske spørgsmål, som kan være eksistentielle for det enkelte menneske, og som også lurer i baggrunden i Bo Lidegaards nye bog Uden mandat om Danmarks kontroversielle gesandt i Washington under besættelsen, Henrik Kauffmann.

Forfatteren, en af vore fremmeste formidlere af historiske dramaer, trives tilsyneladende med sin livslange fascination af diplomaten Kauffmann, som i eftertiden er særlig kendt for at have brudt med den danske samarbejdsregering på et tidligt tidspunkt af den tyske besættelse og have indgået en aftale, der i 1941, uden mandat fra den danske regering, gav USA lov til at anlægge militærbaser i Grønland.

Bo Lidegaard: ’Uden mandat’

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu