Læsetid: 4 min.

Børnelitteraturstjernerne Kim Fupz Aakeson og Stian Holes har lavet en fin, men ujævn billedbog

To af Nordens mastodonter inden for børnelitteratur har lavet den fælles billedbog ’Klovnen der bare ikke var særlig sjov’, om hvordan alle kan føle sig utilstrækkelige, og hvor forløsende det kan være at se andre vise den skrøbelighed. Den er rigtig fin. Alligevel lever den ikke helt op til forfatternes ry
Det er en oplagt god idé at skabe et samarbejde mellem Stian Hole og Kim Fupz Aakeson, og tænk, at vi har to så dygtige samtidige forfattere, der gerne vil samarbejde. Men selvom det er en god bog, er der ting, der ikke helt går op.

Det er en oplagt god idé at skabe et samarbejde mellem Stian Hole og Kim Fupz Aakeson, og tænk, at vi har to så dygtige samtidige forfattere, der gerne vil samarbejde. Men selvom det er en god bog, er der ting, der ikke helt går op.

Fra bogen (beskåret)

15. maj 2020

Når der både står Kim Fupz Aakeson og Stian Hole uden på en billedbog, så har vi at gøre med noget, der ligner nordisk børnelitteraturs version af countrymusikkens The Highwaymen eller folkrockens Traveling Wilburys. En supergruppe simpelthen. Legender med bagkataloger, hvor den enes udelukkende finder sit match i den andens.

Stian Hole er den norske forfatter og illustrator, der forundrede og for evigt forandrede nordisk børnelitteratur med sin serie om drengen Garmann. Kim Fupz Aakeson kræver i en dansk sammenhæng knap nogen introduktion. Han sætter standarder i dansk børnelitteratur – både når det gælder ungdomsbøgerne og billedbøgerne. Og nu har de to altså fundet sammen i udgivelsen Klovnen der bare ikke var særlig sjov.

’Klovnen der bare ikke var særlig sjov’ af Kim Fupz Aakeson og Stian Holes.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu