Læsetid: 4 min.

I sin fjerde roman dykker Stine Askov ned i 1980’ernes frygt for atomkrig

Stine Askovs roman ’Katalog over katastrofer’ er en stillestående roman om at vente på katastrofen. Det er også historien om en barsk opvækst med militærtræning og fanatisk økobevidsthed
»Der er noget stillestående ved romanen, selv om der sker nok af dramatiske ting undervejs, men det er, som om den ene hændelse følger den anden, uden at det bliver rigtig medrivende. Kriser opstår og afværges,« skriver anmelder Kristin Vego.

»Der er noget stillestående ved romanen, selv om der sker nok af dramatiske ting undervejs, men det er, som om den ene hændelse følger den anden, uden at det bliver rigtig medrivende. Kriser opstår og afværges,« skriver anmelder Kristin Vego.

Linda Hansen

15. maj 2020

I Stine Askovs forrige roman, Bjørneklo, fulgte vi en aparte og utilpasset dreng i 1980’ernes Nordsjælland. I forfatterens nye roman – hendes fjerde – er scenen den samme, Nordsjælland i 1980’erne, men i Katalog over katastrofer følger vi den unge Helle og hendes far Bengt.

Helle er 14 år og går med kniv i bæltet. Hun og hendes far er stort set selvforsynende; de fisker, holder høns, går på jagt og dyrker jorden, resten bytter de sig til hos naboerne eller køber for det, han tjener som vicevært. De samler regnvand i en tønde. Når de kommer til skade eller får en dårlig tand, klarer de det selv med værktøj fra skuret og en tår snaps; de er ikke afhængige af nogen, hverken læger eller maskiner. De vasker tøj i en gryde med kogende vand, som de rører rundt i med en stor ske. Som sofa bruger de bagsædet fra en gammel Volvo, som har fået klipset et tæppe fast over betrækket.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu