Anmeldelse
Læsetid: 9 min.

Fugle lærer at flyve, hekse må træne, konstaterer Dannie Druehyld i sit poetiske hovedværk

Dannie Druehyld er med sin vilde udstråling blevet hele Danmarks overheks. Men hendes ikoniske klassiker ’Heksens håndbog’, der er udkommet i en ny udgave, står ikke i skyggen af sin forfatter. Det er en forrygende bog med en sjælden kombination af magi, snusfornuft, humor og poesi
Dannie Druehyld er med sin vilde udstråling blevet hele Danmarks overheks. Men hendes ikoniske klassiker ’Heksens håndbog’, der er udkommet i en ny udgave, står ikke i skyggen af sin forfatter. Det er en forrygende bog med en sjælden kombination af magi, snusfornuft, humor og poesi

Tine Sletting

Kultur
14. maj 2020

Hvor går man hen, hvis man vil være heks? Som en række andre erhverv ­med tryllestøv lagret i jobbeskrivelsen – det kunne være multikunstner, fakir eller fritænker – er ’heks’ ikke nogen beskyttet titel og vejen dertil er på alle måder mindre tilgængelig og snorlige, end hvis du henvender dig hos en studievejleder, der slår op i uddannelsesguiden.

Så altså, hvor går man hen, hvis man skulle få den lyst?

Tja, hver by har sin heks, og hvert sogn sine trolde. I USA er det i heksebyen over dem alle, Salem, det sker. Her valfarter man både for at besøge museer, der fortæller om de historiske hekseprocesser i byen, men måske især for at shoppe hekseudstyr, tage urtekurser eller deltage i en feministisk cirkel, der med magi hjælper det politiske lobbyarbejde lidt på vej.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Karina Bjerregaard

Illustratoren hedder ikke Magrethe Kruse Enegaard, men Margrethe Kruse Ellegaard – hun er en gammel studiekammerat og veninde. Og en skøn illustrator!