Læsetid: 4 min.

’Jagten på nazisternes guld’ er en frydefuld læseoplevelse

Anne Sofie Hammer og Lise Bidstrup har været på hæs- og hjerneblæsende jagt efter historieguld i Argentina og taget det med hjem i bogform til de større børn
Anne Sofie Hammer har sammen med Lise Bidstrup  skrevet en bog til større børn om jagt efter stjålet naziguld i Argentina.

Anne Sofie Hammer har sammen med Lise Bidstrup  skrevet en bog til større børn om jagt efter stjålet naziguld i Argentina.

29. maj 2020

Kender I den dér fornemmelse af, at man får fortalt en fuldstændig vanvittig historie om noget, man troede, man faktisk vidste en del om. Sådan hvad? Hvad siger du? Hvad var der? Hvad gjorde han?

Som hvis man for eksempel har set oceaner af Anden Verdenskrig-dokumentarer på DR2 over skulderen på sin bedstefar eller set den ene fiktionsfilm om meget virkelig jødeforfølgelse og modstandskamp efter den anden i historietimerne i 9. klasse.

Og så kommer der nogen og siger: ’Nå ja, for resten så inviterede præsident Juan Péron (du ved, ham, der var gift med Evita) nazister til at komme og gemme sig i Argentina efter Det Tredje Riges fald.’

Noget i den stil forestiller jeg mig er sket for forfatterne Anne Sofie Hammer og Lise Bidstrup.

Anne Sofie Hammer og Lise Bidstrup: ’Jagten på nazisternes guld’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Erik Karlsen
Erik Karlsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kent Nørregaard

Hvad med i stedet at fremstille de unge for noget Kant, Nietzsche, Hegel og von Goethe i stedet for nazister?

Erik Karlsen

Selv om netværket "Organization der ehemaligen SS-Angehörigen" ikke har eksisteret, fandtes der beviseligt andre netværk for tidligere SS-folk, men de er vel knap så kendte. Derfor kan det vel ikke skade, at de to forfattere bruger det citerede netværk som repræsentant.

Kent,
det ene udelukker vel ikke det andet. ;-)