Læsetid: 4 min.

Jan Kjærstads ’Mr. Woolf’ lærer én, hvad det betyder at tænke over et menneske

På baggrund af sin fars død har Jan Kjærstad skrevet en underholdende og legesyge roman om universets mørke materie, det vil sige de mønstre og love, som ellers er usynlige for os
Man lærer ikke Jan Kjærstads far at kende af at læse bogen, men man lærer meget om, hvad det vil sige at tænke over et menneske.

Man lærer ikke Jan Kjærstads far at kende af at læse bogen, men man lærer meget om, hvad det vil sige at tænke over et menneske.

Lars Krabbe

22. maj 2020

En far sender sin søn til Hongkong for at finde sønnens lidt ældre søster. Søsteren har i nogen tid ikke ladet høre fra sig, far er bekymret.

Rejsen og sønnens møde med storbyen bliver til en fortælling om en gigantisk udvidelse – af hvad da? Af virkeligheden. Dels bliver Hongkong det igangsættende puf til sønnens – fortællerens – banebrydende teori om og kig ind i såkaldt mørk materie, dvs. den betydelige del af virkeligheden, som ellers er skjult for os. Og dels afslører den labyrintiske millionby hidtil ukendte sider af faren, kort sagt mørk materie i det menneskeliges kosmos.

Jan Kjærstad: ’Mr. Woolf’

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu