Læsetid: 4 min.

Knud Sørensen lægger med 22 smukke tekster endnu en lille blok til sit lyriske senværk

Knud Sørensens nye, lille bog ’Mit sprog og fjordens’ består af 22 digte og er holdt i den karakteristiske lavmælte stil, han efterhånden har fundet frem til
Knud Sørensen forstår at administrere sine verbale virkemidler, alt imens han nøgternt tager bestik af hele situationen – sin egen og vores.

Knud Sørensen forstår at administrere sine verbale virkemidler, alt imens han nøgternt tager bestik af hele situationen – sin egen og vores.

Joachim Ladefoged

22. maj 2020

Knud Sørensen (f. 1928) delte gennem mange år sit liv op i to sektioner. Der var dagen, det vil sige arbejdet som landinspektør på Mors klokken 8-17, og så var der natten, det vil sige familielivet og skriveriet klokken 17-8.

Siden blev han forfatter (og foredragsholder) på fuldtid. Hvad han kalder sig i dag, er ikke godt at vide, men det forlyder, at han for nogle år siden anskaffede sig en skridttæller, som han stadig er vældig glad for.

Knud Sørensen: ’Mit sprog og fjordens’

Men at han bestiller andet end at gå ture, fremgår af, at han efter færdiggørelsen af sine erindringer (to bind 2006-08) har udgivet hele fire digtsamlinger, alle holdt i den karakteristiske lavmælte stil, han efterhånden har fundet frem til.
 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Oluf Husted
Maj-Britt Kent Hansen og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Oluf Husted

Tak til anmelderen for gode ord og fire fine eksempler på de 22 tekster,

Tillykke til Knud Sørensen med udgivelsen og ønsker om en fortsat livsvilje.