Læsetid: 6 min.

Også med tv-serien ’Normale mennesker’ er Sally Rooney hofleverandør af underholdende alvor for en ny generation

Sally Rooney er populærlitteraturens og nu også tv-kulturens generationsdefinerende stemme, der pakker magtkritik ind i klare farver. TV-serien ’Normale mennesker’ baseret på hendes bestseller er et ekstraordinært vellykket kærlighedsdrama mellem to unge og et studie i, hvad man kommer til at reducere et andet menneske til, når sociale krav holder relationen ulige
Hovedpersonerne Marianne og Connells indre virvar og hypersensitivitet formidles med enormt præcise skuespilpræstationer af Daisy Edgar-Jones og Paul Mescal.

Hovedpersonerne Marianne og Connells indre virvar og hypersensitivitet formidles med enormt præcise skuespilpræstationer af Daisy Edgar-Jones og Paul Mescal.

DR Presse

15. maj 2020

»Jeg tror, at jeg kunne være min generations stemme. Eller, i hvert fald, en stemme fra en generation,« proklamerede den 24-årige Hannah Horvath til sine trætte forældre i 00’ernes komediedramaserie Girls.

Hannah var både komisk selvophøjende og komplet selvpunkterende i den ene uforglemmelige replik efter den anden.

Serien blev leveret i kærlig, sarkastisk armslængde til sin egodrevne og forkælede karakterer. Dens strategi kunne kaldes bevidst krænkelse af egen og betragternes blufærdighed, en insisteren på, at eksponeringen af det pinlige og grimme og selvoptagede også var politisk, så længe nogen insisterede på at kalde den slags pinligt og grimt at være ærlig omkring. Det gjorde Hannahs skaber, film- og tv-auteuren og forfatter Lena Dunham, til en afgørende stemme i hendes egen generation.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Marianne Rosendahl Erichsen
  • Oluf Husted
  • ingemaje lange
Marianne Rosendahl Erichsen, Oluf Husted og ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu