Læsetid: 4 min.

Quentin Tarantino selv mangler i dokumentaren ’QT8: The First Eight’ om hans første otte film

Er man fan af Quentin Tarantino, er man selvfølgelig nødt til at se den nye dokumentarfilm om manden, ’QT8: The First Eight’, der har premiere i dag. Filmskaberen medvirker dog ikke selv, og filmen kunne godt have dykket længere ned i hans unikke værk
Fra optagelserne af ’Reservoir Dogs’. Fra venstre er det Steve Buscemi, Lawrence Bender, Tim Roth, Quentin Tarantino og Michael Madsen. 

Fra optagelserne af ’Reservoir Dogs’. Fra venstre er det Steve Buscemi, Lawrence Bender, Tim Roth, Quentin Tarantino og Michael Madsen. 

Reel Pictures

28. maj 2020

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er endog meget glad for den amerikanske filmskaber Quentin Tarantino og hans genredefinerende, grænsebrydende og dybt underholdende film, fra Reservoir Dogs og Pulp Fiction til Inglourious Basterds og Once Upon a Time ... in Hollywood.

Nogle vil sikkert kalde mig skamløst begejstret – og det ville være rigtigt, hvis ikke det var, fordi der intet som helst skamfuldt er i at elske en instruktør som Tarantino, der lever og ånder for film, og som hele sit liv har indoptaget alverdens film- og populærkultur i sit system og her remixer, genbruger og forvandler det hele til den skønneste filmkunst.

Derfor er det også en glædelig begivenhed, at der nu er dansk biografpremiere på en spritny dokumentarfilm om Quentin Tarantino, QT8: The First Eight, og det ovenikøbet i en uge, hvor de danske biografer får lov til at åbne igen efter at have været lukket i mere end to måneder. Det er der en vis poesi i: En film om en respekteret filminstruktør og kæmpe filmnørd, der fejrer filmkunsten i alle sine egne film, får lov til at genåbne biograferne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu