Anmeldelse
Læsetid: 10 min.

’The Last Dance’ gør os til lykkelige undersåtter i Michael Jordans kongerige

Basketballspillere er tryllekunstnere og ekvilibrister, og Netflix’ dokumentarfilmserie ’The Last Dance’ portrætterer den største nogensinde, Michael Jordan, og folder historien om hans sidste sæson hos Chicago Bulls ud
Michael Jordan omgivet af sine glade holdkammerater i Chicago Bulls, da de lige har vundet endnu et NBA-mesterskab i dokumentarfilmserien ’The Last Dance’. Det er Scottie Pippen med kasket til højre for Jordan, og John Paxson til venstre, også med kasket.

Michael Jordan omgivet af sine glade holdkammerater i Chicago Bulls, da de lige har vundet endnu et NBA-mesterskab i dokumentarfilmserien ’The Last Dance’. Det er Scottie Pippen med kasket til højre for Jordan, og John Paxson til venstre, også med kasket.

Netflix

Kultur
23. maj 2020

Chefredaktør Rune Lykkeberg og filmredaktør Christian Monggaard har begge set ’The Last Dance’. Her diskuterer de, hvorfor det er så god en fortælling, hvorfor Michael Jordan blev en stjerne uden en sag, og hvordan det kan være, at de begge elsker kapitalismens opium.

Rune Lykkeberg:

I den urimelige og usaglige, men til enhver tid også uundgåelige sammenligning af de største stjerner fra forskellige sportsgrene er der for mig at se ingen tvivl om, hvem der er bedst: de amerikanske basketballspillere.

Fysisk er de fremragende. De hopper så højt og langt, at det i magiske sekunder i hver eneste kamp ser ud, som om de realiserer en af menneskehedens utopier: De flyver.

Men de har også selve legen som omdrejningspunkt. De er tryllekunstnere, som laver tricks, og ekvilibrister, som jonglerer. Ligesom nogle få kunstnere og musikere realiserer de også en anden af menneskets utopier: De lever som voksne af legen, som de tager til det højeste niveau.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her