Læsetid: 4 min.

Tine Høeg tager ungdommens legende undersøgelser af meningen med livet helt alvorligt

Sprog er sjovt hos Tine Høeg – med et mørke bagved. Hendes anden roman ’Tour de chambre’ har poesi i sig, fordi den lader ordene stå næsten nøgne. Det er på én gang sårbart og stærkt. Ligesom den ungdom, det handler om
Læseoplevelsen minder en del om at læse dramatik, fordi forfatteren ofte overlader den smule, det er nødvendigt at sige, til stærkt autentiske replikker – det vil sige de besynderlige stumper af sætninger, vi går og siger til hinanden i forfjamskelse og mangel af bedre.

Læseoplevelsen minder en del om at læse dramatik, fordi forfatteren ofte overlader den smule, det er nødvendigt at sige, til stærkt autentiske replikker – det vil sige de besynderlige stumper af sætninger, vi går og siger til hinanden i forfjamskelse og mangel af bedre.

Petra Kleis

29. maj 2020

Der står næsten ingenting på siderne i Tine Høegs nye, hendes roman nummer to. Forfatteren har en særlig måde at forme teksten på med masser af luft omkring sætningerne og linjebrud i stedet for punktummer, så ordene kommer til at stå og balancere mellem poesi og prosa, fortællende og fortættet.

Sådan var det i hendes debutroman Nye rejsende fra 2017, og sådan er det i Tour de chambre. Begge titler er i øvrigt, typisk for Høegs arbejde med sproget, faste udtryk. Hun stykker romanerne sammen af indsamlet materiale alle steder fra, hvor sproget er i brug. Sprog er sjovt hos Tine Høeg, men der er også et mørke bag ved det letbenede, romanen umiddelbart ser ud til at være.

Sart og eksklusiv

Det kan føles forkert og forslugent at bevæge sig igennem værket i en romans sædvanlige læsetempo. Teksten fremstår sart i det og eksklusiv med al den plads omkring sig, men formen gør også, at tilråbene til en fodboldkamp, udklippene fra en opslagstavle på et kollegiekøkken og tekstbeskeder kan indlemmes i romanens flow næsten uformidlet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Poul Anker Juul
  • Tina Peirano
Poul Anker Juul og Tina Peirano anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu