Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Tv-serien ’Snowpiercer’ skildrer klassekamp om bord på et tog i en bundfrossen verden

Et 1001 vogne langt tog er i science fiction-serien ’Snowpiercer’ tilflugtsstedet for den overlevende befolkning på en ødelagt jord – og bagtæppet for en klassekamp af de mere underholdende
Daveed Diggs (tv) er den tidligere kriminalbetjent Layton Well, der af lederen af togets hospitality-afdeling Melanie Cavill (Jennifer Connelly, th) bliver bedt om at opklare et mord om bord på toget. Og selvom Layton er en del togets underklasse, indvilger han, og så begynder en sælsom rejse op gennem det enorme tog.

Daveed Diggs (tv) er den tidligere kriminalbetjent Layton Well, der af lederen af togets hospitality-afdeling Melanie Cavill (Jennifer Connelly, th) bliver bedt om at opklare et mord om bord på toget. Og selvom Layton er en del togets underklasse, indvilger han, og så begynder en sælsom rejse op gennem det enorme tog.

Netflix

Kultur
25. maj 2020

Tv-serien Snowpiercer er baseret på en brillant præmis: I en ikke så fjern fremtid har forsøg på at stoppe den globale opvarmning resulteret i, at Jorden nu er så bundfrossen, at intet menneske – eller dyr – kan overleve på den. Og derfor befinder den sidste rest af menneskeheden sig om bord på et avanceret tog med 1001 vogne, der i høj hastighed bevæger sig i en uendelig sløjfe rundt på kloden.

Forrest i toget, på første klasse, er de allerrigeste og mest privilegerede, dernæst kommer anden klasse, som bestemt heller ikke er for dem uden penge, og så følger tredje klasse, hvor arbejderne og servicefolket, der sørger for, at de rige har det godt, befinder sig. Allerbagerst, i togets hale, finder man halefolket, alle de fattige og udstødte, som måtte slås for at komme om bord på toget uden billetter, og som kun nødtørftigt holdes i live af dem oppe foran.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kim Øverup

Filmen var ganske rigtig ret vellykket, særligt visuelt. Serien får en chance!