Læsetid: 3 min.

I år 2687 har emojis erstattet ord i Anne-Marie Vedsø Olesens nye roman ’Månen over øen’

Anne-Marie Vedsø Olesens nye sci-fi-roman beskriver en farveløs fremtidsverden, hvor alle lider af CSA – Cerebral Supernet Afhængighed – og minder om, at verden, som vi kender den, kan blive forandret til ukendelighed
Anne-Marie Vedsø Olesen skal have kudos for sit mod til at insistere på dannelse og tradition og advare mod internettets anslag mod menneskelig koncentrationsevne og impulskontrol.

Anne-Marie Vedsø Olesen skal have kudos for sit mod til at insistere på dannelse og tradition og advare mod internettets anslag mod menneskelig koncentrationsevne og impulskontrol.

Asger Ladefoged

26. juni 2020

Anne-Marie Vedsø Olesen er en af Danmarks mest kompromisløse forfattere af især science fiction. Hendes romaner foregår som regel i parallelle universer, hvor selv naturlovene fungerer anderledes: I Lucie (2018), der blev belønnet med den for mig hidtil ukendte pris Årets danske Horrorudgivelse, var hovedpersonen for eksempel en udødelig kannibal.

Fælles for Vedsø Olesens bøger er kvindelige hovedpersoner, der ofte lader vrede og sex regulere deres adfærd, mens de betragter andre menneskers følelser med uforstående foragt. Sådan er netop hovedpersonen Hypatia i Vedsø Olesens nye, korte roman Månen over øen, der foregår i fremtiden, i år 2687 post Luna i fremtidsdemokratiet Superesse.

Anne-Marie Vedsø Olesen: ’Månen over øen’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu