Læsetid: 5 min.

Dumhedsdyrkelse og skolelærerhyldest går hånd i hånd i ’Blokhavn‘

Satiregruppen Gigis har omplantet venneslænget af stereotype ghettodanskere fra deres korte tegnefilmssketcher på YouTube til en spillefilm, ’Blokhavn’, der fortæller en sjov og nuttet ’coming of age’-historie
Billede fra filmen.

Billede fra filmen.

Gigis

25. juni 2020

Blokhavn er en rusten og slidt fiktiv bydel domineret af boligblokke, butikscentre og forkølede velfærdsinstitutioner, på hvis vægge maling hænger i laser og pløkåndssvag graffiti (for eksempel »tid er illuminati«) står at læse. Her har den danske satiregruppe Gigis siden 2016 ladet sit persongalleri af gadesmarte unge danskere af anden etnisk herkomst udfolde sig i korte videoer, som kan ses på YouTube og Facebook.

I Gigis univers overgår karaktererne hele tiden sig selv, hvad deres henholdsvis ghetto- og kartoffeldanske attituder angår. Alle klicheer er på banen og får lov at spille sammen med absurde indfald, som for eksempel historien om, hvordan rumvæsner måtte slå danske popstjerner ihjel, fordi den lave kvalitet af deres musik på mystisk vis var livstruende for dem ude i deres ufoer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu