Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Guldpalmevinderen ’Parasite’ er også i sort-hvid en pragtfuld film om klassekamp

Bong Joon-ho har lavet en sort-hvid version af sin Cannes- og oscarvinder, ’Parasite’. Og det er stadig en både barsk og underholdende film om mennesker, moral og klassekamp i Sydkorea
Den fattige Kim-familie smider slæberne ind hos en rigmandsfamilie i Bong Joon-hos sorthumoristiske satire, ’Parasite’. 

Den fattige Kim-familie smider slæberne ind hos en rigmandsfamilie i Bong Joon-hos sorthumoristiske satire, ’Parasite’. 

Camera Film

Kultur
11. juni 2020

Den sydkoreanske filmskaber Bong Joon-ho har i et interview med det amerikanske filmmagasin The Hollywood Reporter forklaret, at han lavede den sort-hvide version af sin Guldpalme- og oscarvindende film, Parasite, som nu har dansk premiere, fordi han havde et forfængeligt håb om, at filmen så ville ligne en af de klassikere, han selv så i sort-hvid som barn.

Jeg skal endnu ikke kunne sige, om det er lykkedes ham – der skal lige gå lidt tid – men ingen tvivl om, at Parasite i sin sort-hvide udgave stadig er en stærk og smuk film, og at filmen allerede i sin farvelagte udgave havde – har – potentialet til at blive en moderne klassiker af den slags, man vil vende tilbage til igen og igen, diskutere og studere og erklære som begyndelsen på noget nyt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her