Læsetid: 3 min.

Harald Voetmann har skrevet et uventet, forbløffende morsomt bud på coronalitteratur

Harald Voetmanns spruttende karantænespøg løfter humøret på alle tænkelige måder
Harald Voetmann har skrevet et helt uventet, forbløffende morsomt bud på den coronalitteratur, der sikkert vil strømme ud fra forlagene de næste par år.

Harald Voetmann har skrevet et helt uventet, forbløffende morsomt bud på den coronalitteratur, der sikkert vil strømme ud fra forlagene de næste par år.

Robin Skjoldborg

12. juni 2020

Det er svært ikke at citere halve og hele sider fra Harald Voetmanns nyeste, sproglige festfyrværkeri, H.C. Andersens Quarantaine-Dagbog, der oprindelig eksisterede som en slags føljeton på Facebook, og som tydeligvis er en spøg, der undervejs greb om sig. Så afslørede den flere og flere muligheder.

Præmissen er klar fra begyndelsen: Vor landskendte digter vågner op på sit kammer igen, mens »Siugdommens Miasmer« spreder sig gennem staden. Dog lider han under mangel på håndsprit og småkager – især den sukrede kringelsmåkage falder i hans smag – hvorfor han begiver sig på eventyr i en indre by, hvor 1800-tallet synes projiceret ud over nutiden.

Alskens hurtigttænkte, fjollede begivenheder oplever han undervejs i bogens korte kapitler. Så må han flette sig et mundbind af de papirklip, han egentlig havde tænkt sig at give til kronprinsens børn, hvorefter Columbine hvisker ham i øret. Så råber de letpåklædte dansesilhuetter fra Nyhavns facader ukvemsord efter ham.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anna von Sperling
  • Ejvind Larsen
Anna von Sperling og Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu