Læsetid: 3 min.

Helende harmonier og skarpladt lyrik fra et smadret USA

I de splittede amerikanske stater er det efterhånden ekstremt svært at ignorere den politiske undertrykkelse og politiets vold. Men man kan håndtere det på vidt forskellige måder. Med atmosfærisk livsbesyngelse og afvisning af vreden. Eller med fødderne plantet på den blodige asfalt og den lyriske ni millimeter afsikret
The Soft Pink Truth alias Drew Daniel.

The Soft Pink Truth alias Drew Daniel.

Josh Sisk

23. juni 2020

I et USA, hvor socialrealismen i disse dage udfolder sig benhårdt på asfalten, der brænder i de amerikanske storbyer, kan det være værd at blive mindet om musikere, der kan formulere drømme. I et land, hvor fantasien er blevet overgået af fiktionen, kan det være værd at notere sig, at den kunstneriske forestillingsevne stadig kan noget.

The Soft Pink Truth alias Drew Daniel er dog ikke mere flyvsk, end at Daniel er bevidst om undertrykkende samfundsmekanismer. Det skete for mere end et årti siden i et interview, jeg havde med ham og Martin Schmidt, hans partner i kærlighed og i duoen Matmos. Her talte Daniel om »the cop in your head« – internaliseringen af ordensbetjenten, der holder dig tilbage fra civil ulydighed.

The Soft Pink Truths nye, femte og strålende album Shall We Go On Sinning So That Grace May Increase? er så også et forsøg på at forsone sig med tidens forfærdelige politiske omstændigheder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu