Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Jokum Rohde er en vidunderlig sprogkunstner

Mens vi venter på at kunne komme i teatret og se en Jokum Rohde-forestilling, kan man overvældes af ’Midnatsforestilling’ og fem nyere skuespil på skrift, der viser, hvad ordene og de velskrevne replikker kan
Mens jeg venter på at kunne komme i teatret og se en Jokum Rohde-forestilling, er jeg taknemmelig for denne udgivelse med tekster, der viser, hvad ordene og de velskrevne replikker kan, skriver Kamilla Löfström.

Mens jeg venter på at kunne komme i teatret og se en Jokum Rohde-forestilling, er jeg taknemmelig for denne udgivelse med tekster, der viser, hvad ordene og de velskrevne replikker kan, skriver Kamilla Löfström.

Tobias Nicolai

Kultur
26. juni 2020

Hvem elsker ikke teaterrummet og alle dets muligheder! Jeg gør, og med et uendeligt forår uden teater elsker jeg det endnu mere. Men jeg holder også meget af at læse dramatik, for slet ikke at tale om at høre det som radioteater. Den dramatiske tekst kan så uendeligt meget herunder at blive læst i en bog, alene mumlende eller højt for andre.

Dramatik udgives bare sjældent i bogform, men her er forlaget Bangsbohave så med Midnatsforestilling og fem nyere skuespil af Jokum Rohde: Dukkelise (barnestjernehelvede og hit i 2017), Sonjastandardpleasuremodel (foruroligende enakter med robot, 2017), Djævelen i Karla Strauss (skrevet på bestilling fra Dramaten, men skammeligt nok ikke opført der).

Radio24syvs radioteaterversion fra 2015 findes dog stadig som podcast), Sidste diligence fra lykkens by (eneste danske westerndrama og politisk teater mellem antikkens bystat og postkolonialisme, 2016) og Amandaværelset (horror og scenografisk totaloplevelse, 2014).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her