Læsetid: 4 min.

Kasper Holten kunne sælge sand på Råbjerg Mile, men der var grund til glæden ved sommerkoncerten

Der var kun plads til 500 gæster, da Operaen indbød til den første begivenhed efter tre måneders beordret nedlukning. Koncerten viste især den forfinede og nuancerige spillekultur i Det Kongelige Kapel
Teaterchef på Det Kongelige Teater, Kasper Holten, var konferencier ved en vi åbner igen-koncert.

Teaterchef på Det Kongelige Teater, Kasper Holten, var konferencier ved en vi åbner igen-koncert.

Jacob Nielsen

9. juni 2020

Teaterchef Kasper Holten var konferencier ved vi åbner igen-koncerten søndag eftermiddag i Operaen, og han befandt sig med åbenlys begejstring i rollen. Både fordi han skulle præsentere programmet, og fordi han som den daglige førstemand for Det Kongelige Teater ønskede at sætte den foreløbige afslutning af måneders undtagelsestilstand i diverse perspektiver.

Medarbejderne blev takket, især alle dem, der var blevet sendt hjem, publikum fik at vide, hvor hårdt de var savnet, og ikke mindst betonede Kasper Holten – som han gør ganske tit – hvor eksistentielt vigtigt det er for os almindelige mennesker at gå i teatret for at opleve og reflektere over sangen, musikken, dansen og det talte drama.

Denne teaterchef kunne sælge flyvesand i Råbjerg Mile, men det er ikke kun mundsvejr, for bag ham står der som bekendt mange dygtige praktikere i alle afskygninger. Og det forholder sig i det hele taget sådan, at når en krise som denne pandemi lukker vore teatre, koncertsale, spillesteder og festivaler, finder de fleste for alvor ud af, hvor meget de betyder for vores indre liv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • Oluf Husted
Steffen Gliese og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu