Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Leif Davidsen kan bare det der med baglæns cirkelspark og sex under bruseren

’Forræderens børn’ er en stærk og skræmmende skildring af spioner og magtfulde efterretningstjenester i Putins Rusland
»Det stråler ud af hver side, at Leif Davidsen ved, hvad han skriver om, men researchmaterialet er doseret med lettere hånd end sidst, hvor det indimellem fremstod, som om alle følte sig forpligtet til at redegøre for russisk kultur og historie,« skriver anmelder Tonny Vorm.

»Det stråler ud af hver side, at Leif Davidsen ved, hvad han skriver om, men researchmaterialet er doseret med lettere hånd end sidst, hvor det indimellem fremstod, som om alle følte sig forpligtet til at redegøre for russisk kultur og historie,« skriver anmelder Tonny Vorm.

Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Kultur
5. juni 2020

Leif Davidsen skriver godt om meget, men to ting mestrer han som få andre: karate og sex. At dømme efter underholdningsbranchen er der et stort publikum til den slags, men ikke desto bliver det ofte skildret i et utroværdigt, komisk og kulørt skær. Ikke hos Leif Davidsen, hvis lyssky spioner og hemmelige agenter naturligvis altid er beredte på et rask slagsmål og klar til at forføre både venner og fjender i en god sags tjeneste.

Også i Forræderens børn går det hedt for sig. Bevares, i Bogense er Laila og hendes kæreste »som regel for trætte til sex« efter en lang dag på den campingplads, de driver, men i et lejet sommerhus ved Vesterhavet bliver hendes russiske halvbror Tor først forført under bruseren af kvinden i nabohuset, der har en lidt skæv fortand og problemer med havegrillen, og dagen efter i samme sommerhus overfaldet af en modstander, der »snurrede en gang rundt om sig selv og ramte ham i tindingen med et cirkelspark« – heldigvis efter først at have taget skoene af, »som det var sædvane i Danmark«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Thomas Tanghus

> I 1993 forlod han sin kone og datter (Laila) og hoppede af til Sovjetunionen

Den Sovjetunion, som var ophørt med at eksistere i 1991?