Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

I den lune ’Mit tunesiske eventyr’ giver en psykoanalytiker sit hjemland en tur på briksen

’Mit tunesiske eventyr’ kaster et komisk og kærligt blik på Tunesiens postrevolutionære psyke gennem en psykoanalytikers opstart af egen snakkepraksis
Psykoanalytikeren Selma (Golshifteh Farahani) rejser fra Frankrig til sit hjemland Tunesien, der trænger til en tur på briksen, i det lune drama ’Mit tunesiske eventyr’.

Psykoanalytikeren Selma (Golshifteh Farahani) rejser fra Frankrig til sit hjemland Tunesien, der trænger til en tur på briksen, i det lune drama ’Mit tunesiske eventyr’.

Carole Bethuel/Another World Entertainment

Kultur
25. juni 2020

Den tunesiske instruktør Manele Labidi Labbé har beskrevet de første måneder i Tunesien efter regimeskiftet i 2011 som en tid, der føltes, som om hele landet var i de tidlige stadier af psykoterapi. Man følte sig fortabt, man skulle genopbygge sig selv, og man satte spørgsmålstegn ved alt, før hverdagen langsomt begyndte at falde på plads.

Den følelse inspirerede hende til at lave en film, Mit tunesiske eventyr, som med en humoristisk tilgang lader psykoanalytikeren Selma (Golshifteh Farahani fra Jim Jarmuschs Cannes-vinder Paterson) vende tilbage til Tunis efter mange år i Paris.

Her har folk dog ikke umiddelbart interesse for psykoanalyse, men de vil meget, meget gerne snakke. Selma må derfor lægge øre til lidt af hvert, da hun åbner en spartansk praksis for en broget skare af lokale med Sigmund Freud iført rød fez tronende på en plakat på væggen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her