Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Malene Ravn har skrevet en folkelig kunstnerroman med sild og snaps

Malene Ravns habile slægtsroman om den modernistiske kunstner Carl Fischer (1892-1962) og hans besvær med kærlighed, børn og kunst er et bevægende, dramatisk og mættende måltid, hvor der hverken er sparet på tårer eller majonæse
Hvor lyset er er en fantastisk titel til en roman, der handler om en depressiv kunstner, der udsætter sine nærmeste og familie for næsten hvad som helst for at kunne hellige sig sin kunst.

Hvor lyset er er en fantastisk titel til en roman, der handler om en depressiv kunstner, der udsætter sine nærmeste og familie for næsten hvad som helst for at kunne hellige sig sin kunst.

Les Kaner

Kultur
5. juni 2020

Malene Ravn vil læseren det godt. Ikke noget pjat med et plot, der bevæger sig utydeligt som et spøgelse igennem siderne, anorektiske sætninger, man bliver helt bekymret for, eller kølige iagttagelser, der får læseren til at skutte sig ved verdens iskolde og kyniske snehjerte.

Nej, forfatteren Malene Ravn, der fik sit store gennembrud med slægtsromanen I dine øjne fra 2016, er med Hvor lyset er nu tilbage med endnu en velorkestreret og varmblodet slægtsroman, som jeg har haft svært ved at lægge fra mig.

Det er en delvist autentisk og elementært dramatisk og følelsesfuld fortælling, som Ravn også denne gang har kastet sig over. I Hvor lyset er er forfatteren gået på opdagelse i sin familiehistorie, nærmere bestemt har hun stillet skarpt på sin mands oldefar, den modernistiske kunstmaler Carl Fischer, der levede fra 1892-1962.

Han er internt i familien ikke kendt som nogen særlig kærlig skikkelse, omvendt kunne forfatteren fornemme en stor følsomhed i hans malerier – og den uoverensstemmelse har Ravn så åbnet for i Hvor lyset er.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her