Læsetid: 2 min.

Norah Jones’ jazz er indbegrebet af velbehag, selv når hun synger om smerte

Den amerikanske jazzsangerindes syvende album ’Pick Me Up Off The Floor’ er det perfekte baggrundsmusik. Beroligende og afbalanceret, men også lidt kedeligt og uden kant
Der er ingen tvivl om, at Norah Jones er en uhyre talentfuld sangerinde med en blød og tillidsvækkende stemme, der falder i manges smag. Men de pæne og perfekt afbalancerede klaverballader, der udgør 'Pick Me Up Off The Floor', er også lidt kedelige og uden kant, skriver anmelder Louise Rosengreen.

Der er ingen tvivl om, at Norah Jones er en uhyre talentfuld sangerinde med en blød og tillidsvækkende stemme, der falder i manges smag. Men de pæne og perfekt afbalancerede klaverballader, der udgør 'Pick Me Up Off The Floor', er også lidt kedelige og uden kant, skriver anmelder Louise Rosengreen.

Blue Note Records

22. juni 2020

Jeg ved ikke, om der nogensinde er lavet en topti over de mest overspillede albummer. Den slags, der appellerer så bredt, at der ikke synes nogen ende på hvor, hvornår og hvor meget de kan køre på repeat. Hvis en sådan liste findes, vil det ikke undre mig, hvis Norah Jones’ debutalbum Come Away With Me er med godt oppe i toppen. For da det udkom i 2002 – og i en meget lang periode derefter – kunne man ikke tænde radioen, gå på café, gå i supermarkedet eller køre i elevator, uden at hendes blide, feelgoodede vokal beroligede en.

Og selv om der i radioen, på cafeerne, i supermarkederne og elevatorerne har været forholdvist tavst fra den amerikanske jazzsangerinde og pianist siden da, er det ikke, fordi hun ikke har komponeret ny musik.

Det aktuelle Pick Me Up Off The Floor er hendes syvende album og var slet ikke planlagt. Det viste sig bare, at nogle af de singler, hun har udsendt de seneste år, passede godt sammen med en håndfuld andre numre, der var blevet tilovers eller opstået i forbindelse med diverse samarbejder med andre musikere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
Olaf Tehrani anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Louise Rosengreen

Det er en lidt pudsig video, der ledsager albummet.

Norah Jones synger og spiler på opretstående klaver ledsaget af en guitarist midt i en forsamling, der spiser, drikker, snakker & kysser alt imens.

Rigtig hyggeligt; men ikke focuseret på Norah Jones' optræden -
så hun ønsker altså at præcisere, at hendes musik netop er lounge-musik.