Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Ny bog forklarer, hvordan USA taber hele verden, når de ikke forstår deres egen magt

Robert Gates har tjent under otte præsidenter, arbejdet et halvt århundrede i det amerikanske forsvar og nu skrevet en klog analyse af USA’s krige og magt i verden
Kultur
26. juni 2020

De største krigskritikere i Washington sidder ikke som venstreorienterede demokrater i Kongressen, og de marcherer ikke som demonstranter på gaderne. De går rundt i uniform i forsvarsministeriet, Pentagon.

Det skrev den forhenværende forsvarsminister Robert Gates for nogle år siden. De uniformerede har set krigen helt tæt på, de kender dem, som skal sendes ud, og de ved, hvad det betyder, og hvem der skal bære omkostningerne, når politikere lover angreb og bomber.

I sine formidable erindringer fortalte Gates, at han nærmest hver aften som forsvarsminister græd, inden han gik i seng, fordi han havde skrevet breve til forældre, som havde mistet deres voksne børn i krig for USA.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her