Læsetid: 4 min.

Ole Robert Sundes ’Penelope er syg’ er en betagende skildring af sindets bevægelser

Rablende og original sorglitteratur
26. juni 2020

Ole Robert Sunde står bag et af de mest besynderlige og konsekvente forfatterskaber i norsk litteratur. Siden begyndelsen af 1980’erne har han udgivet romaner, essays og kortprosa bestående af usædvanligt lange sætninger.

Plot, karakterer og stringente argumenter er der ikke meget af; i stedet former Sundes skrift sig som utrættelige associative bevægelser: En sansning fører til en tanke, som minder ham om noget, der hænger sammen med noget andet, der lyder som noget tredje – og han ynder gerne at afbryde eller korrigere sig selv undervejs.

Sundes prosa kan læses som et stort ’Ja’ til verden, hvor alt er potentielt interessant for det modtagelige sind, der har en fest med at opdage, udpege og suge til sig. Netop fordi skriften er præget af begejstring, intensitet og vitalisme, virker det ikke urimeligt at læse Sundes afsmag for punktummet som en slags vægring mod døden. Mens punktummet standser, fører hans yndlingstegn, semikolonet, skriften, tanken og livet videre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu