Læsetid: 8 min.

Otte podcasts, som Informations kulturredaktion elsker

Hvad enten du har brug for at svælge i filmhistorie, høre om hvordan det føles at være en basketballkasket eller at blive opdateret på revolutionernes historie, så har kulturredaktionen din ryg med anbefalinger af det, vi elsker højest for tiden
Informations kulturredaktion anbefaler otte podcasts til sommerferien. Blandt andet kan du i podcasten 'The Secret History of Hollywood' høre om Alfred Hitchcock i 20 timer.

Informations kulturredaktion anbefaler otte podcasts til sommerferien. Blandt andet kan du i podcasten 'The Secret History of Hollywood' høre om Alfred Hitchcock i 20 timer.

Shutterstock

27. juni 2020

’Have You Heard George’s Podcast?’ er essay+digt+rap+reportage om race og ulighed

»Sand er overvurderet,« siger Jim Carreys karakter, Joel, i Michel Gondrys sci-fi-drama Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004), »det er jo bare bitte små sten!« Jeg har det lidt på samme måde med podcast – det er jo bare lyd! Lyden kan så være monolog, samtale, interview, hørespil, montage eller reportage, men dybest set er det jo ikke andet end, ja, lyd. I en af de bedste og mest overrumplende podcasts, jeg har hørt, Have You Heard George’s Podcast, formår den britiske digter og spoken word-kunstner George Mpanga at nedbryde grænserne mellem alle de her faste formater.

På papiret er det en rodebutik: Centralt står hans poetiske og politiske recitationer, som på uortodoks vis kombineres med al mulig og umulig lyd: telefonopkald, interviews, reportage, bidder fra tv- og radioudsendelser. Og så er det på vers og rytmisk – og delikat serveret. Som en vellykket rapsang, der møder et fedt essay, som møder et godt digt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ina Fischer Andersen

Tak for ideer til podcasts. Hvis vi skal over i den naturfaglige afdeling er podcasten "Naturfag i ørerne" nogle gode fortællinger om videnskab mm.