Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Politiske slogans kobles med poetiske morsomheder på CC. Det styrker begge udstillinger

David Shrigleys store installation på CC er en slatten omgang. Til gengæld bidrager andre af hans værker med poesi og humor i koblingen med de politiske slogans, der indgår i udstillingen under åben himmel
Selvom soloudstillingen med David Shrigleys på Copenhagen Contemporary skuffer, så er han heldigvis også repræsenteret på paralleludstillingen IN FOCUS: Statements, som er en af de skarpeste og mest vedkommende politiske udstillinger denne sommer.

Selvom soloudstillingen med David Shrigleys på Copenhagen Contemporary skuffer, så er han heldigvis også repræsenteret på paralleludstillingen IN FOCUS: Statements, som er en af de skarpeste og mest vedkommende politiske udstillinger denne sommer.

David Stjernholm

Kultur
1. juli 2020

Allerede på lang afstand kan man se et kæmpebanner på Refshaleøens største bygning med ordene HOARD ANYTHING YOU CAN’T DOWNLOAD. Banneret er lilla, og tekstværket er lavet af den canadiske forfatter Douglas Coupland, kendt for generationsromanen fra starthalvfemserne, Generation X.

Den gigantiske bygning, hvorpå banneret hænger, rager op bag det gamle B&W-svejseværk, hvor Copenhagen Contemporary (CC) nu ligger. På vejen mod indgangen hænger et tekstværk på facaden til CC – et berømt værk af Zoe Leonard fra 1992, der indledes med ordene »I want a dyke for president« og så ellers fortsætter med at opremse alle de præsidenter, kunstneren ønsker sig, som ikke er hykleriske, gamle, hvide mænd. Her i 2020 opleves det værk mere politisk prægnant end nogensinde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her