Læsetid: 4 min.

’Rita’ bliver ved med at vise, hvor mange former for pis, man ikke skal finde sig i

I femte og sidste sæson af TV 2-serien ’Rita’ har hovedpersonen forladt folkeskolen for at lave en lilleskole. Men problemet er stadig, at man er nødt til at forholde sig til, hvad andre mennesker siger, selv om det godt kan ske at være dumt
Når en hvilken som helst karakter i TV 2-serien ’Rita’ åbner munden, er det ikke kun fornuften, der taler, men også et helt råbekor af barndomstraumer, forfængelige ønsker om selvpositionering, ideologiske overbevisninger, medfødte tilbøjeligheder og dybe længsler.

Når en hvilken som helst karakter i TV 2-serien ’Rita’ åbner munden, er det ikke kun fornuften, der taler, men også et helt råbekor af barndomstraumer, forfængelige ønsker om selvpositionering, ideologiske overbevisninger, medfødte tilbøjeligheder og dybe længsler.

Per Arnesen

3. juni 2020

Rita – tv-serien, der laver let, lunt og humoristisk drama ud af det demokratiske velfærdssamfunds grundkonflikter – lægger temamæssigt hårdt ud i den femte og sidste sæson. Her har Rita (Mille Dinesen) etableret en meget lille lilleskole i sit barndomshjem sammen med sin kollega, ven og modsætning Hjørdis (Lise Baastrup).

Skolens filosofi (som Hjørdis gerne vil definere, og som Rita kun gider at praktisere) handler om at samarbejde og eksperimentere. Børnene skal lære selv at skaffe sig viden og kundskaber, og de skal lære at give det, de har lært, videre til hinanden.

Problemet er bare, at et af børnene har lært det forkerte og er alt for villig til at lære fra sig. Viktor (Elias Amati-Aagesen) er en lidt kontrær dreng, der ikke lader sig imponere af de voksnes autoritet. Og så er han holocaustbenægter. Det er overhovedet ikke så godt. Links bliver sendt i cirkulation og formaninger givet til den lille konspirationsteoretiker. Der er opstand i forældregruppen, og den lille nystartede skoles økonomiske fundament begynder at knage under den.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Katrine Damm
Eva Schwanenflügel og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu