Anmeldelse
Læsetid: 8 min.

Rosas Reality Radio udstiller kunstneren som frustreret, forvirret, for rasende – og for fattig

Billedkunstner og radiodokumentarist Rosa Marie Frang har lavet et sprudlende lydværk, en charmerende og rasende og indtagende podcast om livet som udkørt kunstner. Hun er for personlig, for meget, for vred, men netop dermed, som kunstner, åbner hun op for en anden slags samtale om, hvorvidt vi rent faktisk værdsætter dem, der slider sig ned for kunst, i Danmark
Billedkunstner og radiodokumentarist Rosa Marie Frang har lavet et sprudlende lydværk, en charmerende og rasende og indtagende podcast om livet som udkørt kunstner. Hun er for personlig, for meget, for vred, men netop dermed, som kunstner, åbner hun op for en anden slags samtale om, hvorvidt vi rent faktisk værdsætter dem, der slider sig ned for kunst, i Danmark

Sara Houmann Mortensen

Kultur
26. juni 2020

Hvordan indleder man en lille podcastserie om en fattig, kvindelig kunstners vilkår – og generelt om kunstneres vilkår – i Danmark? Sådan en podcast, der gerne vil stille kritiske spørgsmål til, om vi overhovedet værdsætter vores kunstnere i Danmark, og som hævder, at kunstnere i Danmark har det fucked? Som vil udfordre kunststøttesystemets ophøjede og svært gennemskuelige magt, problematisere uligheden mellem den lille håndfuld kunstnere, der tjener mange penge, og det store flertal, der lever af intet. Som vil udpege kønsulighed og bias i branchen, rase mod et »neoliberalistisk« konkurrencesamfund og bryde tabuer om præstationsangst og mindreværd?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Martin Rønnow Klarlund

Tak for anmeldelsen - det glæder jeg mig til at høre.