Læsetid: 3 min.

Run The Jewels udgiver album i musikalsk solidaritet med protestbevægelse

De verdensomspændende protester mod politivold og diskrimination gør udgivelsen af det fjerde album fra hiphopduoen Run The Jewels, ’RTJ4’, til mere end god timing. Men ’RTJ4’ er langtfra kun relevant for det, der sker lige her og nu
Run The Jewels består som sagt af rapperen Killer Mike (th) med det borgerlige navn Michael Render og rapper og producer Jamie Meline (tv), bedre kendt som El-P. Deres lyd hører til under genren conscious – bevidst – hiphop, som dækker over, at den forholder sig til sociale, kulturelle, politiske og eksistentielle problematikker. Arkivfoto fra koncert i 2017.

Run The Jewels består som sagt af rapperen Killer Mike (th) med det borgerlige navn Michael Render og rapper og producer Jamie Meline (tv), bedre kendt som El-P. Deres lyd hører til under genren conscious – bevidst – hiphop, som dækker over, at den forholder sig til sociale, kulturelle, politiske og eksistentielle problematikker. Arkivfoto fra koncert i 2017.

Daniel DeSlover

25. juni 2020

Run The Jewels ved, hvad musik til tiden vil sige. Den amerikanske hiphopduo har for nylig udgivet sit fjerde album, RTJ4, to dage før planlagt på grund af de nuværende protester, der foregår verden over mod politivold og diskrimination. Samtidig med udgivelsen har de to medlemmer Killer Mike og El-P udsendt følgende besked til deres lyttere: »Fuck det, hvorfor vente. Verden er hærget af bullshit, så her er noget råt at lytte til, mens du håndterer det.«

Den gode timing og det personlige budskab gør selvfølgelig noget ekstra for lytteoplevelsen af RTJ4. Men beslutningen om at fremskynde albummet en smule har ikke begrænset det til et tidsbaseret værk. For RTJ4 føles ikke kun relevant for det, der sker på verdensplan lige her og nu – også for den kollektive bearbejdning af fortidens begivenheder og for en vigtig påmindelse om dem i fremtiden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torsten Jacobsen
Torsten Jacobsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torsten Jacobsen

Thomas Tanghus,

Hvis du går ind på bandets hjemmeside, og klikker på den lilla 'Download'-knap, lige under 'Donate to Charity', så kan du 'købe' albummet for 0$ - det vil sige ganske gratis. når det gratis 'køb' er gennemført, kan du downloade albummet som en Zip-fil.

https://runthejewels.com/