Læsetid: 3 min.

Der er sangskrivere. Der er gode sangskrivere. Og så er der Jason Isbell

’Reunions’ er endnu en stærk samling seriøse og melodisk hjerteskærende sange fra en af Amerikas bedste countryrockere
Sangene på Jason Isbell og The 400 Units nye album ’Reunions’ er skrevet på den bitre erfaring, at der ikke findes nogle lette løsninger på livets største udfordringer. Det er modige sange i den forstand, at Isbell ikke er bleg for at udstille sine svagheder, udtrykke sin kærlighed til sine nærmeste eller opfordre til at bede om hjælp og gøre det, man er allermest bange for.

Sangene på Jason Isbell og The 400 Units nye album ’Reunions’ er skrevet på den bitre erfaring, at der ikke findes nogle lette løsninger på livets største udfordringer. Det er modige sange i den forstand, at Isbell ikke er bleg for at udstille sine svagheder, udtrykke sin kærlighed til sine nærmeste eller opfordre til at bede om hjælp og gøre det, man er allermest bange for.

Alysse Gafkjen

29. juni 2020

Der er en episode, jeg kommer til at tænke på, når jeg skal beskrive sanger og guitarist Jason Isbells sangskrivning. Det sker under en af den amerikanske radiostation NPR’s såkaldte Tiny Desk Concerts – små livekoncerter ved værten Bob Boilens skrivebord.

Kort inde i nummeret »Molotov« fra Isbells sjette album The Nashville Sound afbryder han sit band, The 400 Unit, fordi han kludrer lidt i teksten. Han beder dem starte forfra ud fra logikken: Når han nu har brugt så meget tid på at finde frem til de helt rigtige ord til sangteksten, så dur det ikke, at han synger dem forkert.

Det er sigende for den 41-årige amerikaner, at det ikke er ligegyldigt, hvordan det enkelte ord falder. Sangskrivning er en seriøs disciplin, han går ikke på kompromis med melodierne og affinder sig ikke med klicheer. Og det er måske derfor, at han er en af sin – hvis ikke sin – generations bedste singer-songwriter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu