Læsetid: 2 min.

Simon Strauss udlever drømmen om en svunden tid

Ung tysk forfatter og intellektuel skriver patosfyldt om Rom i sin nye roman ’Romerske dage’
Simon Strauss’ bog kaldes hverken essay eller roman. Det gør det svært helt at afgøre, om hovedpersonens sværmeriske tale skal forstås som oprigtigt ment civilisationskritik eller drømmesyner og fantasier.

Simon Strauss’ bog kaldes hverken essay eller roman. Det gør det svært helt at afgøre, om hovedpersonens sværmeriske tale skal forstås som oprigtigt ment civilisationskritik eller drømmesyner og fantasier.

Sigrid Nygaard

12. juni 2020

Simon Strauss – eller hovedpersonen i hans bog – tilbringer to måneder, juli og august, i Rom. Han er »flygtet til« byen for at »ryste nutiden« af sig, skriver han. Værelset, han har fundet, har kig til huset, hvor den tyske romantiske digter Goethe engang boede. Det virker som et passende sted at udleve drømmen om Rom og en svunden tid.

Men der er også noget andet, bemærker den unge hovedperson. Det andet er forstyrrelser i hjerterytmen. På Roms historiske pladser, i byens katedraler og bibliotekssale giver de skæve og ophidsede hjerteslag et manende ekko.

Simon Strauss: ’Romerske dage’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu