Læsetid: 3 min.

Teater Zaragozas ’Tak for lort’ er gakket og sjov. Men der går lidt for meget improteater i den

Teatergruppen Zaragozas ’Tak for lort’ på Momentum er fin underholdning på en almindelig hverdagsaften. Det er gakket og sjovt, men som helstøbt teaterforestilling mangler der lidt
Thomas Diepeveen spiller Zeus. Eller Sovs, som hans gedemor i Isa Marie Henningsens skikkelse kalder ham.

Thomas Diepeveen spiller Zeus. Eller Sovs, som hans gedemor i Isa Marie Henningsens skikkelse kalder ham.

Emilie Therese

15. juni 2020

Midt i det sorte scenerum på den allerstørste scene på Teater Momentum i Odense sidder en spinkel mand i en sort plastikspand. Han sidder med ryggen til publikum, så vi kan se hans nøgne ryg, der kun er dækket af selerne fra de mørkeblå overalls, han har på.

Hans hår er helt kortklippet og ser afbleget ud. Han holder en mikrofon, hvori han udstøder sære små hvin, der nok skal forestille babygråd, men mest af alt leder tankerne hen på mågeskrig. Som en surrealistisk kæmpebaby sidder han der midt på scenen, mens hans mødre (den biologiske og hende, der skal passe ham) taler om hans fremtid. For den er bestemt af skæbnen.

Titanerkongen Kronos har fået seks børn med sin tvillingsøster Rhea. De første fem har han spist, men det sidste barn forbytter Rhea med en sten. Det sjette barn er drengen Zeus, som Rhea skjuler på øen Kreta, hvor han vokser op hos en ged, indtil han er stor nok til at udfylde sin skæbne – at dræbe sin far og hævne sine søskende.

Mange små ideer

I teatergruppen Zaragozas debutforestilling, Tak for lort, fortælles historien om Zeus’ herkomst på en alternativ og meget komisk vis.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu