Læsetid: 4 min.

Den værste i verden er den amerikanske mand

Hvis den hvide, privilegerede mand virkelig påtog sig skylden for alle de ulykker i verden, han har forvoldt, ville det lyde sådan her
26. juni 2020

Den amerikanske, herboende digter Steven Zultanski (f. 1981) kunne i min perfekte drømmeverden gå hen og komme på alles læber, nu hvor den danske digter Andreas Eckhardt-Læssøe har oversat hans lange digt Bestikkelse (Bribery) fra 2014 helt fremragende til dansk.

Den bog er vanvittig, den bog er vanvittig god, den bog er vanvittig god til at tale om og forsøge at forstå, hvad der sker i verden i dag – og hvorfor det sker.

Værket giver os sprog til at tale om USA’s præsidenter, om vestlig kapitalisme, om global udnyttelse af fattige mennesker, rovdrift på naturen, vold, racehad, penge og magt til nogle og lortejob og skodlejligheder til andre.

Dens greb er ganske særligt, det er et mandligt jeg, der taler i én lang rytmisk formet monolog om alle de forbrydelser, han har begået eller forestiller sig at kunne begå. Stedet er New York og dermed alle steder, tiden er Obamas præsidentperiode og dermed alle tider.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu