Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Will Ferrell hylder Det Europæiske Melodi Grand Prix i sin nye, søde og sjove film

Hvem skulle nu have troet det: Den løsslupne amerikanske komiker og skuespiller Will Ferrell har med den netflixproducerede ’Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga’ lavet en både kærlig og morsom film om Det Europæiske Melodi Grand Prix
Lars (Will Ferrell) og Sigrit (Rachel McAdams) bor i en lille islandsk by og drømmer om at deltage i Det Europæiske Melodi Grand Prix i David Dobkins morsomme og rørende ’Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga’.

Lars (Will Ferrell) og Sigrit (Rachel McAdams) bor i en lille islandsk by og drømmer om at deltage i Det Europæiske Melodi Grand Prix i David Dobkins morsomme og rørende ’Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga’.

Netflix

Kultur
29. juni 2020

Det er en idé, som har været i den amerikanske komiker, skuespiller og manuskriptforfatter Will Ferrells hoved i 20 år. Lige siden han i 1999 var i Sverige med sin svenske kone, Viveca Paulin, og sammen med hendes familie så Det Europæiske Melodi Grand Prix, har han haft lyst til at lave en film om det – og i øvrigt haft svært ved at forstå, hvorfor ingen andre har gjort det. (Susanne Bier gjorde det faktisk i 2000 med den svenske Hånden på hjertet).

Nu er Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga så endelig blevet en realitet og får premiere på Netflix. Det var egentlig meningen, at filmen skulle komme i maj, lige efter årets Melodi Grand Prix, men det blev aflyst på grund af coronakrisen, og alle grandprix-elskere må nøjes med filmen. Og det er faktisk slet ikke så skidt. Det er en virkelig morsom og rørende film og en overraskende kærlig hyldest til det ofte så udskældte grandprix-fænomen. Det var i hvert fald overraskende for mig, men jeg vidste så heller ikke, at Will Ferrell er så begejstret for grandprix, som han er.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Randi Christiansen

Ok, en af mine venner siger, at når monggaard anbefaler, kan man regne med det. Så den film glæder jeg mig til.

Miklôs Tōtfalusi

Min benzin fornægtende kæreste ville hellere se Børning 2 end fortsætte med at se en denne kiksede film, hvor Pierce Brosnan bl.a. forsøger sig med at tilføre sit engelsk en forkølet islands accent.

Randi Christiansen

Monggård har ret - komisk, kærlig og med rigtig god musik. Og miklos, du er måske fra island? Dette er en tegneserie med levende mennesker, og pierce (hvilket navn) er god