Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Befriende lokal-tv: Hash, MDMA og to unges opdagelsesrejse i jagten på det frie liv

En ny youtubedokumentarserie om et ungt par på Samsø portrætterer deres opdagelsesrejse og deres forsøg på at befri sig fra normerne. Men indblikket sætter også spørgsmålstegn ved, om det frie liv nu også er så frit endda og giver anledning til at stille spørgsmålet: Hvad handler livet egentlig om?
Dokumentarserien bliver et åbensindet og spændende indblik i det at »gøre oprør« mod samfundets jakkesæt. Deres trip bliver til vores opdagelsesrejse, der undersøger, om det frie liv egentlig er så frit endda, skriver Daniel Hovalt i denne anmeldelse.

Dokumentarserien bliver et åbensindet og spændende indblik i det at »gøre oprør« mod samfundets jakkesæt. Deres trip bliver til vores opdagelsesrejse, der undersøger, om det frie liv egentlig er så frit endda, skriver Daniel Hovalt i denne anmeldelse.

Magnus Vendelbo

Kultur
16. juli 2020

Manús og Julie bor i et rod af et nedslidt hus. Tomme whiskyflasker flyder i plastikspande i forhaven, knæhøjt ukrudt vælter op ad alle sprækker i fliserne, og vi kan ikke se væggene for bare kludetæpper og hamp, der er hængt til tørre i stuen.

Til gengæld kan vi ane en hjemmelavet plakat på væggen med ordene: Befri dit liv. Det er dét, Manús og Julie vil. De laver sæsonarbejde på Samsø, hvor de bor, og når de har fri, ryger de hash, tager ’frimærker’, altså MDMA, og fester.

De vil ikke arbejde 9-17. De vil være frie. Det er fortællingen om livet for spansk-engelske Manús på 21 og Samsø-fødte Julie på 22 i dokumentarserien Befri dit liv på TV 2 Østjyllands youtubekanal, og det er fortællingen om unge, der vil gøre oprør. Fortællingen udspiller sig over syv afsnit af omkring syv minutter og kan kun findes på YouTube.

Bevidsthedsudvidende

For Manús og Julie er det frie liv på Samsø er primitivt og alternativt. I dagtimerne laver de forefaldende arbejde på restauranter, om aftenen og i weekenderne ryger de hash og drikker flaskeøl.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er den samme type der ender blandt misbrugerne i Kødbyen og drankerne på værthuset 50+. Der er ikke en skid frihed over fattigdom og åndelig armod og at leve af andre menneskers gæstfrihed og penge.

Nanna Elisabeth Dinesen

Når de tager frimærker, så tager de altså LSD og ikke MDMA... der er rimelig stor forskel.

Ifølge dokumentaren gør de sig i begge dele.